Studiu Biblic

Scrisă acum mii de ani, sigur ar putea părea irelevantă la prima privire. Faptul că este un tom poate fi, de asemenea, o perspectivă extrem de descurajatoare, mai ales când ai prea puțin timp liber.

Dar Biblia nu este doar o carte obișnuită. Este o scrisoare de iubire, o carte de povestiri, o lecție de istorie, un ghid de auto-ajutare și o colecție de citate inspiraționale, toate strânse într-o singură carte.

 

Un studiu efectuat de „Universitatea Baylor” arată că aceia care citesc Biblia sunt mai predispuși să caute activ dreptate socială și economică și să creadă că este important să consume sau să folosească mai puține bunuri; de asemenea, sunt mai puțin predispuși să considere că religia și știința sunt incompatibile, printre alte aspecte morale și politice.

 

Mai există un studiu publicat în revista Mental Health, Religion and Culture (Sănătatea Mentală, Religie și Cultură), care a arătat că „citirea Bibliei aduce o contribuție mică dar unică la promovarea unui simț al scopului în viață la copiii cu vârste între 13-15 ani.”

 

Și totuși, acestea nu sunt motivele principale pentru care adventiștii studiază Biblia. Citim Biblia ca să-L cunoaștem pe Dumnezeul care ne iubește; ca să învățăm din povestirile și experiențele altora; ca să descoperim istoria originilor noastre; ca să fim uimiți de profeții; ca să știm cum să ne trăim viețile; și ca să citim numeroasele făgăduințe ale lui Dumnezeu care ne dau speranță, pace și încredere.

 

Pe scurt, adventiștii studiază Biblia pentru că ei iubesc Cuvântul, „iar Cuvântul era Dumnezeu „ (Ioan 1:1).

 

Cursuri

Hope Discovery